skip to Main Content

Contact

Als je ons belt, raak je niet verstrikt in een irritant keuzemenu. In de meeste gevallen krijg je meteen Hinke of Karin aan de lijn. Jouw email lezen wij binnen 24 uur en we streven ernaar om deze binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Zo zouden wij het namelijk zelf ook graag zien.

Bellen: 0515 22 70 11

We zijn op maandag t/m woensdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur, en iedere donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Binnenkort zullen we alle werkdagen telefonisch bereikbaar zijn.  

E-mailen: aanmelden@expertisecentrumstenekes.nl

Vermeld je in je email je telefoonnummer? Dat helpt ons enorm!
Heb je binnen 2 werkdagen geen reactie van ons: check je spam of bel ons!

Contact met ons opnemen

Tof om wat van je te horen

Of je nou op zoek bent naar een coach, een geaccrediteerde training of meer informatie: vul het contactformulier in en we reageren zo snel mogelijk, waarbij we streven naar een bericht terug binnen 2 werkdagen.

Neem eerst ook eens een kijkje bij onze ‘Veelgestelde vragen’ onder het contactformulier.

Expertisecentrum Stenekes

Onze gegevens

Hegedyk 9
8601 ZR Sneek

KvK nummer: 78289556

  CONTACTFORMULIER EXPERTISECENTRUM STENEKES

  Veelgestelde vragen

  Hoe meld ik me bij jullie aan?

  Je mag ons bellen of mailen, maar de meest handige manier van aanmelden is het invullen van het contactformulier op deze pagina. Als je dat doet, neemt onze administratie (Hinke of Karin) contact met je op om een afspraak in te plannen voor een oriëntatiegesprek om kennis te maken met je coach. Een oriëntatiegesprek is nog geen intakegesprek. Na dat gesprek beslis jij (en je ouders) of jullie een traject willen gaan starten.

  Wanneer je een traject bij ons wil volgen heb je (in het geval van een vergoeding) een verwijzing nodig van het gebiedsteam of je huisarts.
  Een verwijzing wordt alleen afgegeven in samenspraak- en met akkoord van het gebiedsteam of je huisarts. Samen zoeken we naar de best mogelijke zorg voor jou, die aansluit bij jouw hulpvraag. Daarom is het verstandig om (voorafgaand of meteen na het oriëntatiegesprek) bij één van deze partijen een afspraak te maken om jouw ideeën en wensen te bespreken.

  Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je starten via een verwijzing van het gebiedsteam of verwijzing via de huisarts.
  Ben je 18+? Dan gaat de verwijzing sowieso via het gebiedsteam.

  Als ik een mail stuur, hoe lang duurt het voordat ik reactie krijg?

  In het snelste geval binnen een uur 😉 Realistisch gezien proberen wij alle mails binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Gaat het om het opstarten van een traject? Dan probeert Hinke of Fenna jou binnen één week persoonlijk te bellen om een afspraak in te plannen voor een oriëntatiegesprek.

  Is er een wachtlijst?

  Nadat je je hebt aangemeld kun je binnen 2 weken terecht voor een oriënterend gesprek. Helaas kun je niet meteen met persoonlijke 1-op-1 coaching beginnen. Tijdens het oriëntatiegesprek kunnen we jou meer duidelijkheid geven over een startdatum met je eigen coach.

  Voor de meiden geldt: 4-6 weken na dit oriënterende gesprek kun je starten met je individuele traject.

  Voor de jongens geldt: KICK heeft geen wachtlijst maar een KICK-Start-lijst. Tijdens het oriëntatiegesprek kunnen we je daar meer over vertellen. De 1-op-1 coaching start sowieso pas na afloop van de KICK-start lijst. Op dit moment zijn er ontzettend veel aanmeldingen. Dat betekent dat je helaas rekening moet houden met minimaal 5 maanden voordat je 1-op-1 traject kan beginnen. Maar let op: het is dus niet passief wachten tot de sessies beginnen maar een actieve aanloop naar het daadwerkelijke traject. Alle info dáárover vind je hier!  Ook zijn we druk bezig met de KICK-Start-Up: een 3-daagse voor jongens die zich aangemeld hebben maar nog niet met hun individuele traject kunnen starten. Binnenkort lees je hier meer over op onze website onder ‘Jongenscoaching’. Houd ook onze socials in de gaten!

  MOET ik mijn ouders meenemen?

  Dat hangt af van je leeftijd én van de situatie waarin je je bevindt. Meestal zijn de ouders aanwezig maar wanneer je (bijna) volwassen bent is het ook helemaal oké als je alleen komt. Wij denken dat jullie zelf goed in kunnen schatten wie aanwezig moet zijn bij het gesprek.

  Voor KICK geldt dat ouders soms ook zonder hun zoon komen wanneer hij nog erg jong is. En dat is natuurlijk ook prima.

  Hoe vraag ik de vergoeding aan?

  Ben je <18 jaar? Via een verwijzing van de huisarts óf gebiedsteam.
  Ben je >18 jaar? Dan alleen via een verwijzing door het gebiedsteam.

  Is er een leeftijdsgrens?

  Wij zijn er voor jongens en jongvolwassen mannen van 7 tot 27 jaar
  en voor meiden en jonge vrouwen van 14 tot 24 jaar. 

  Hoe lang duurt een traject?

  Een traject duurt gemiddeld zo’n 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de hulpvraag en het plan wat we samen opstellen.

  Kan ik zelf een coach kiezen?

  Nee. Maar met onze ervaring kunnen wij op basis van jouw hulpvraag goed inschatten aan welke coach jij het meeste zult hebben. Wij maken hierin een weloverwogen beslissing gebaseerd op jouw problematiek, je leeftijd en jouw situatie.

  Tijdens het oriëntatiegesprek maak je kennis met jouw coach. Mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor jullie niet samen het traject aan (kunnen) gaan, dan brengen we elkaar daar zo snel mogelijk van op de hoogte en nemen we passende maatregelen.

  Ik ben een jongensachtig meisje. Kan ik bij KICK terecht?

  Nee. Jammer hé? Gelukkig kunnen onze toffe meidencoaches ook enorm goed uit de voeten met jongensachtige meisjes (en onze jongenscoaches met meisjesachtige jongens) en komen onze visie en werkwijze voor een groot deel overeen. Dus komt goed!

  Wanneer kan ik NIET bij jullie terecht?

  Hoewel wij graag iedereen met open armen zouden willen ontvangen, zijn wij verplicht om via onze website te laten weten met welke problematiek je bij ons níet op de juiste plek zit.

  Dit is in het geval van

  • een harddrugsverslaving
  • psychiatrische problematiek zoals psychoses, bipolaire stoornis, DIS en schizofrenie
  • jongeren met een ASS of LVB

  Bij deze problematieken hebben onze coaches simpelweg niet de hoeveelheid kennis en ervaring in huis om jou de begeleiding en ondersteuning te geven die je nodig hebt.

  Wie krijg ik aan de lijn?

  In de meeste gevallen krijg je meteen onze Hinke of Fenna aan de lijn. Zij kennen ons bedrijf door en door en hebben daarom in de meeste gevallen meteen een antwoord op jouw vraag. Wanneer dit niet het geval is, nemen zij zo snel mogelijk weer contact met jou op.

  Ik kom helaas niet uit Friesland. Kan ik me toch aanmelden?

  Jazeker! Iedereen is van harte welkom.

  Als je niet in Friesland woont maar toch een traject bij ons wil volgen dan kun je een aanvraag indienen bij de gemeente waar je woont maar je kunt het ook zelf financieren. Reistijd is iets wat je voor lief zult moeten nemen. Tijdens het oriëntatiegesprek kunnen we het hier samen over hebben.

  Hoe komt het dat jullie zo’n leuk team hebben?

  Ja, echt hè?!  Tsja.. Soort zoekt soort 🙂
  Integriteit, gedrevenheid, vriendelijkheid en transparantie staan bij ons bedrijf hoog in het vaandel. Daardoor heerst er een fijne sfeer in ons team en weten we precies wat we aan elkaar hebben.

  En.. natuurlijk vindt er een strenge selectieprocedure plaats wanneer er een vacature beschikbaar is 😉

  Ik vind ECS een heel tof bedrijf. Kan ik voor jullie komen werken?

  Leuk om te horen! Of je voor ons kunt komen werken hangt er vanaf of er op dit moment een vacature is, of je de benodigde opleidingen hebt (of bereid bent om die te behalen) en of jij een werkelijke meerwaarde kunt zijn voor ons bedrijf.

  Houd onze website, social media en LinkedIn in de gaten om te kijken of er een vacature is of KLIK HIER. Open sollicitaties zijn natuurlijk ook altijd welkom, stuur in dat geval jouw inzending naar vacature@expertisecentrumstenekes.nl o.v.v. ‘Open sollicitatie’

  Ik zit nog op school. Kan ik bij jullie stage lopen?

  Misschien wel!

  Dat hangt van verschillende dingen af:

  • welke opleiding je volgt en in welk jaar je zit
  • hoe lang je stage duurt en wat het doel van je stage is
  • of er op dat moment nog meer stagiaires bij ons zijn en
  • of er bij ons op dat moment een stagebegeleider voor jou beschikbaar is.

  Wil je graag stage bij ons komen lopen? Informeren kan altijd.
  Stuur een mail met informatie over jou, je opleiding en stage-eisen naar lisanne@expertisecentrumstenekes.nl o.v.v. ‘Stage ECS’ en je hoort z.s.m. van ons.

  Ik heb een klacht. Wat nu?

  Wat jammer om te horen! Meteen hier onder onze veelgestelde vragen lees je hoe wij met informele en formele klachten omgaan.

  Klachtenregeling ECS

  Wij van Expertisecentrum Stenekes streven ernaar altijd de best mogelijke zorg te leveren aan iedereen die wij onder onze hoede nemen. Toch kan het gebeuren dat jij ergens ontevreden of teleurgesteld over bent. Als dat helaas het geval is dan horen wij dat heel graag zo snel mogelijk van jou, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. Wij zullen er altijd alles aan doen om onze kwaliteit te waarborgen en waar nodig in de toekomst te verbeteren.

  Informele klacht

  Wij werken en communiceren op een zo helder en transparant mogelijke manier. Onze voorkeur gaat er dus ook altijd naar uit dat je jouw negatieve ervaring direct (of zo snel mogelijk) deelt met de betrokken medewerker. Dit kan zowel mondeling (tijdens een afspraak) als schriftelijk (email naar onze medewerker). Wij registreren dit dan als een informele klacht. In veel gevallen zullen jullie er zeker samen uit kunnen komen.

  Onze klachtenfunctionaris Astrid kan jou, wanneer je dat op prijs stelt, eventueel helpen door te bemiddelen. In dat geval vragen we jou onderstaand formulier in te vullen en bij je bericht je verzoek tot bemiddeling aan te geven.

  Formele klacht

  Komen jullie er samen niet uit? Ontzettend jammer. In dat geval kun je een formele klacht kenbaar maken. Dit gebeurt in alle gevallen schriftelijk: via het klachtenformulier op onze contactpagina of via email of post (naar ons postadres op Hegedyk 9 t.a.v. ‘Klachtenfunctionaris’). Geef een duidelijke omschrijving van je klacht, tegen wie de klacht is gericht en voorzie daarnaast je bericht van je naam, email, telefoonnummer en de datum van indiening. Anonieme of onvolledige inzendingen nemen wij niet in behandeling.

  Onze klachtenfunctionaris Astrid Schram neemt uiterlijk binnen twee werkdagen telefonisch of via email contact met je op om je te laten weten dat de klacht gehoord is en in behandeling zal worden genomen. De klacht wordt binnen 7 werkdagen in behandeling genomen, met een maximale doorlooptijd van 6 weken voor afhandeling. In eerste instantie zal natuurlijk in onderling overleg gezocht worden naar een oplossing.


  Belangrijk:
  Verzend je je bericht via onderstaand contactformulier? Dan ontvang je een bevestigende email van ons. Na 24 uur nog niks gehoord? En onze mail zit ook niet in je spam? Dan willen we je vragen ons te bellen op ons algemene nummer om dit door te geven.

  Onze volledige klachtenregeling in PDF

   KLACHTENFORMULIER EXPERTISECENTRUM STENEKES

   Hulp van buitenaf

   Indien de klacht volgens bovenstaande procedure niet naar tevredenheid wordt afgehandeld is er een beroepsmogelijkheid bij een onafhankelijke derde.

   • Via het CBKZ te Gorinchem maken kunnen wij, wanneer nodig, gebruik maken van een externe onafhankelijke klachtencommissie. Het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg) ondersteunt ons bij ons klachtenmanagement, helpt ons te voldoen aan de wettelijke eisen en bieden professionele ondersteuning bij de onafhankelijke afwikkeling van klachten, incidenten en calamiteiten.
   • Is jouw klacht specifiek gericht tegen één van onze SKJ-geregistreerde jeugdprofessionals? Dan kun je contact opnemen met de klachtenfunctionaris van het SKJ (zie LINK).

   tenslotte

   Wij nemen jouw klacht net zo serieus als ons werk en ons streven is altijd om samen zo snel mogelijk tot een goede oplossing te komen. Bij opgeloste klachten wordt (indien gewenst) een schriftelijke bevestiging van de gemaakte afspraken verstuurd zodat we het dossier kunnen sluiten.

   Alle klachten, afspraken, de voorgestelde oplossing(en) en data van contact worden door onze klachtenfunctionaris zorgvuldig geregistreerd. Geregistreerde klachten en bijbehorende documentatie worden voor een periode van drie jaar bewaard.

   Back To Top