skip to Main Content

Over ons

Één visie, twee expertises

Over Expertisecentrum Stenekes

Gebundelde krachten. Werken met één aanspreekpunt. Alle hulp en begeleiding onder één dak. Praktisch, effectief, duidelijk en korte lijntjes. Daar houden wij van. Eén naam, één visie, maar dus twee expertises. Wij bieden zowel meiden- als jongenscoaching.

Onze missie

Wij werken er dagelijks aan om jongeren de regie over hun leven terug in eigen handen geven door het vergroten van hun zelfkennis, zelfbewustzijn en lichaamsbewustzijn om zo ingeslepen patronen te doorbreken en te werken aan een positief toekomstperspectief. Dit doen wij door hen toekomst-, lichaams- en ervaringsgericht te coachen. Hierbij staat de cliënt altijd centraal, werken we samen op basis van integriteit, vertrouwen en wederzijds respect, ligt de kwaliteit van onze zorg hoog en bewegen we mee met de ontwikkelingen in de maatschappij.

Onze visie

Jongeren zijn door zelfkennis, zelfbewustzijn en lichaamsbewustzijn in staat om de regie (terug) in eigen handen te nemen en keuzes te maken die goed zijn voor henzélf zodat zij hun leven positief vorm kunnen geven en gelukkig kunnen zijn.

Onze kernwaarden

Kwaliteit, integriteit en innovatie zijn de grondbeginselen en de drijfveren waar wij als bedrijf in geloven en aan vasthouden in ons dagelijks beleid. Onze kernwaarden zijn goed in onze bedrijfscultuur verankerd en al onze werknemers omarmen deze in hun werkzaamheden en omgang met elkaar binnen ons bedrijf.

Kwaliteit
De kwaliteit van onze zorg ligt hoog en blijven we hoog houden door als bedrijf zijnde op tijd en adequaat in te springen op ontwikkelingen in de zorg én in de maatschappij. De kwaliteit van ons bedrijf wordt getoetst aan de hand van halfjaarlijkse audits door de gemeente. De kwaliteit van coaching die onze coaches bieden tijdens de individuele (en groeps-)sessies blijft hoog door het continu blijven volgen van trainingen t.b.v. persoonlijke- en professionele ontwikkeling en supervisie. Cliënten en/of ouders waarderen hun traject in een transparant klantwaarderingssysteem die wordt doorgestuurd naar de gemeente.

Integriteit
We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Eerlijkheid, openhartigheid, betrouwbaarheid en duidelijke communicatie staan bij ons hoog in het vaandel. Zowel in ons team, als in de relatie met cliënten, ouders en instanties. We draaien niet om zaken heen en houden ons aan gemaakte afspraken. Alleen op die manier is een solide band op basis van vertrouwen en wederzijds respect mogelijk, welke weer een voorwaarde zijn voor het aangaan van een echt succesvolle samenwerking.

Innovatie
Innovatie helpt onze cliënten én ons bedrijf verder. Er is zowel een maatschappelijk als een bedrijfsbelang. Ons bedrijf heeft een open en flexibele cultuur en blijft in beweging. We denken na over- en werken aan verbetering van onze diensten, werkwijzen en samenwerkingen. Daarin spelen onze werknemers een essentiële rol en staan onze cliënten altijd centraal. Wij hebben laten zien dat er binnen de jeugdzorg een ander geluid mogelijk is binnen het gevraagde kader van de gemeente. Wij zijn een coachingpraktijk en begeleiden jongeren op een manier die verschilt van vele andere coachingspraktijken maar die keer op keer succesvol blijkt en waarbij de principes van ‘wat coaching inhoudt’ overeind blijven.

Ontstaan

Ons expertisecentrum is ontstaan door een samenwerking van Lisanne Stenekes ‘Coaching voor meiden en jonge vrouwen’ en het door Jan Stenekes opgerichtte KICK Jongenscoaching . Onze doelgroepen verschillen, maar de visie en werkwijze van onze coaches komt overeen. We zijn in een paar jaar tijd gegroeid van een kleine praktijk naar een gezond, goedlopend bedrijf. Ons team is groter geworden, maar zónder onze cliënten en onze persoonlijke benadering uit het oog te verliezen. JIJ staat centraal.

Zorgcontracten

Wij hebben met alle gemeenten in Friesland een zorgcontract afgesloten. Dit betekent dat coachingstrajecten onder de 18 jaar worden vergoed. Ben je 18 jaar of ouder? Neem dan contact met ons op over je vergoeding, want ook dan zijn er mogelijkheden. Je vindt ons in Sneek, Friesland. Op Hegedyk 9 hebben we verschillende kantoor- en praktijkruimtes en we werken ook veel op locatie: buiten, in de natuur. Je bent ons misschien al wel eens tegengekomen in het Burgemeester Rasterhoffpark?

Je bent van harte welkom op Hegedyk 9 óf in het Rasterhoffpark.

 

 

 

 

 

Zo werken wij

Coaching bij ecs

Al onze coaches werken ervarings- en lichaamsgericht. Wij geloven in de kracht van ervaren, doorléven. In de sterke en onmisbare wisselwerking tussen hoofd en lijf. Blijvende verandering kan pas plaatsvinden wanneer ingeslepen patronen worden doorbroken. Om dit te doen, is een grote portie zelfkennis nodig. Wat zijn jouw sterke kanten, je valkuilen, behoeftes en verlangens? In welke patronen blijf jij vervallen? Hoe wil jij je leven vormgeven?

Wij werken vanuit de visie dat een sterk lichaamsbewustzijn en een grote dosis zelfkennis onmisbaar zijn in het ontwikkelen van leiderschap en het positief vormgeven van je leven. Om de regie terug in handen nemen.

Waarom doen zij wat ze doen?

Jan en Lisanne Stenekes

Samen met onze 3 kinderen wonen wij in hartje Friesland. Beide wilden wij iets wezenlijks betekenen voor opgroeiende jongeren die de grip zijn kwijtgeraakt of op het punt staan dat te verliezen. Lisanne begon in 2008 met haar eigen praktijk, Jan startte in 2015. Lees hieronder verder over hun achtergrond en drijfveren en hoe dit uiteindelijk resulteerde in hun goedlopende bedrijf met 16 werknemers: Expertisecentrum Stenekes.

Lisanne Stenekes

Na een periode werkzaam te zijn geweest in het onderwijs besloot

Jan Stenekes

Er werken steeds minder mannen in het onderwijs. Een spijtig

Team ECS

Ons team bestaat uit 7 meidencoaches, 6 jongenscoaches en 3 collega's achter de schermen.

Ik geniet iedere dag van mijn werk bij ECS
en leer ook veel over mijzelf. Hoe luxe is dat?!

Hinke, secretariaat

Mensen die volledig zichzelf zijn met alles wat daarbij hoort vind ik inspirerend.

Meidencoach Kris

Het wezenlijk in contact zijn met de ander vind ik zo waardevol.
Hierin echt verschil kunnen maken raakt me elke keer weer.

Meidencoach Wenda

De groei van jongens van dichtbij meemaken en daarbij buiten én actief bezig zijn.
Dát is echt het mooiste van mijn werk.

Jongenscoach Gertjan
Back To Top