skip to Main Content

Marco

Ik wil dat elke jongen met een grote dosis zelfvertrouwen en zelfrespect op kan groeien, en voor hem de juiste en beste keuzes kan maken.

Mijn naam is Marco Rijpkema en ik ben sinds januari 2018 werkzaam als jongenscoach bij KICK.

Ik ben opgegroeid in Sneek, ik woon met mijn vriendin in Woudsend en ik ben trotse vader van twee zoontjes én een dochter.

Mijn jeugd stond in het teken van buiten spelen en voetballen; ik was veel op straat en grasveldjes te vinden. Ik ben zonder veel zorgen mijn basisschooltijd doorgekomen, totdat ik op mijn 12e een zwaar ongeluk kreeg. Tijdens het voetballen met vrienden kwam ik raar ten val en verbrijzelde ik mijn arm. Een heftige periode, alles was ineens anders. Operaties die elkaar opvolgden, onzekerheid, veel tijd in het ziekenhuis doorbrengen en beperkt worden in de dingen die je op dat moment juist zo graag zou willen doen. Wat had ik het fijn gevonden om tijdens die periode een jongenscoach in de buurt te hebben om mee te kunnen praten, lachen, m’n onzekerheden en verdriet bij kwijt te kunnen. Iemand met een luisterend oor die de tijd voor je neemt.

 In je jeugd kom je voor veel belangrijke vragen en keuzes te staan. Welke sport ga ik volgen? Welke hobby’s vind ik écht leuk? Naar welke school zal ik gaan? Wie zijn mijn vrienden? De invloed van de mening van een ander kan daarbij groot zijn, dat herken je misschien wel. Het kan zorgen voor twijfel, onzekerheid. En áls je dan een keuze hebt gemaakt wordt er ook nog eens heel veel van je verwacht. Op dat moment is het fijn om iemand te hebben die de tijd voor je neemt en je andere inzichten kan geven of je juist kan sterken in je eigen gevoel.

Ik kan er voor je zijn. Ik omschrijf mezelf als behulpzaam, sociaal, kalm, sportief en trots. Ik lach veel, ben leergierig, zorgzaam en creatief. Ik bén nu die jongenscoach met dat luisterende oor. Je kunt je verhaal bij mij kwijt, ik oordeel niet, samen maken we jou sterker.

Back To Top