skip to Main Content

Idzard

Met jongens actief situaties oppakken, doelen stellen en deze behalen terwijl zij tot in hun tenen zichzelf kunnen blijven zijn en zich daar goed en sterk bij voelen.

Mijn naam is Idzard Pruiksma en ik woon samen met mijn vriendin en dochtertje in Oudemirdum.

Al van jongs af aan is sporten een grote passie van mij. Na een periode in het voortgezet onderwijs ben ik dus ook aan de CALO in Zwolle gaan studeren. Hier kon ik mijn passie voor sport combineren met het coachen en lesgeven. Na een geweldige studietijd ben ik aan de slag gegaan bij Stichting de Wyldemerk. Dit was een campus waar jongeren tussen de 14 en 21 jaar woonden en naar school gingen. Hier was ik sportdocent en persoonlijk mentor van de jongeren.

Na een periode van 4 jaar moest de campus helaas zijn deuren sluiten en ben ik aan de slag gegaan als buurtsportcoach in Súdwest-Fryslân. In deze periode heb ik mij ontwikkeld in het geven van weerbaarheidstrainingen aan jongeren en jong volwassenen. Hier heb ik 7 jaar gewerkt en daarna ben ik bij Sociaal Collectief als jongerenwerker begonnen.

Ik vind het geweldig om vanuit een activiteit of beweging in gesprek te raken met jongeren en nieuwe dingen te ervaren. Klein beginnen en dit vertalen naar school, thuis of vrije tijd. Dit heb ik tijdens mijn periode als jongerenwerker in Sneek wel ervaren.

Ik volleybal ontzettend graag en dit doe ik dan ook elke zaterdag met enorm veel strijdlust en plezier. Deze combinatie geeft goed weer hoe ik in het leven sta: Als je ergens voor gaat, ga er dan ook echt voor, maar vergeet vooral geen plezier te maken.

Back To Top