skip to Main Content

Ouders

hulp inschakelen

Jouw kind. Waar je van houdt, je geïnteresseerd in bent en voor klaar staat. Je leeft je in. Je zorgt, je troost, denkt mee, viert mee. Je motiveert en stimuleert. Je geeft je (on)gevraagd advies bij het maken van keuzes. Je ruimt puin of strijkt glad. Je praat en je luistert. Natuurlijk rommelt, dondert en ontploft het wel eens in huis, maar dat is ook onvermijdelijk wanneer je te maken hebt met verschillende karakters, denkwijzen én belangen.

Bij een groot aantal van onze cliënten spelen de ouder(s)/verzorger(s) gelukkig een belangrijke rol in het dagelijks leven van hun kind of jongvolwassene. Maar dat betekent níet dat jij overal een antwoord op hebt. Zij, hij of jullie lopen soms tegen problemen aan waar jij op dat moment niet zomaar iets aan kan veranderen.

wij zijn er ook voor jullie

Wanneer je vastloopt is het fijn om uit kunnen reiken naar iemand die geschoold en gecertificeerd is en door kennis en ervaring precies weet wat wérkt. Wij gaan graag samen met jullie dit traject in zodat het vertrouwen en de rust terug zullen keren en jullie positief naar de toekomst kunnen kijken.

Wanneer je als ouder/verzorger hulp inschakelt voor  je kind voelt het soms alsof je buitenspel staat. Dit willen wij te allen tijde voorkomen! Is je kind <18 jaar? Dan zijn ouder(s), voogd(en) of begeleider(s) altijd aanwezig tijdens het oriëntatiegesprek. Tijdens het traject word je op de hoogte gehouden van de zaken waar we tegenaan lopen of die ons opvallen en de ontwikkelingen die je kind doormaakt. Er is veel en makkelijk contact via telefoon, mail en/of Whatsapp. Ook voor jullie vragen is jullie coach bereikbaar.

jouw toewijding draagt bij aan het behalen van de doelen van je kind

Het karakter van je kind

Waarom denkt en doet je kind zoals het doet? Om daar een antwoord op te krijgen is het belangrijk om wat meer te weten te komen over zijn of haar karakter.Jan en Lisanne Stenekes zijn gespecialiseerd in de karakterstructuren en onze werkwijze bij ECS is hier grotendeels op gebaseerd.

Er zijn vijf verschillende karakterstijlen. In je eerste zeven levensjaren wordt je karakter gevormd. Een deel van je karakter krijg je mee van je ouders (genen) en een deel wordt gevormd door opvoeding, omgeving en gebeurtenissen. Iedereen ontwikkelt twee karakters het sterkst. Vanuit die karakters leef je, maak je keuzes en reageer je. Ieder karakter heeft sterke kanten, maar ook valkuilen, behoeftes en opgebouwde mechanismen die vaak helpend-, maar soms ook belemmerend kunnen zijn.

inzicht, bewustwording, profijt

Inzicht in de karakterstructuren geven jou als ouder (of verzorger/begeleider) nieuwe inzichten in het gedrag van je kind en de dynamiek die er is binnen het gezin. Dat zorgt voor herkenning, rust en meer draagvlak om de verandering waar je zoon of dochter zo hard aan werkt te borgen. Zodat jullie kunnen meebewegen én zijn/haar vangnet kunnen zijn.

Om onze trajecten dus nóg succesvoller te maken en een blijvende verandering beter te borgen nodigen wij álle ouder(s)/verzorgers(s) van onze cliënten uit voor onze informatieavond over de karakterstructuren.

Een avond over de 5 karakterstructuren,
overlevingsmechanismen, patronen, hoe ze ontstaan
én hoe je er een positieve invloed op kunt hebben.

gratis deelname + e-boek

Iedere 6-8 weken wordt deze informatieavond georganiseerd. Deelname is gratis, maar we vragen je wel om je vooraf aan te melden. Heb je je aangemeld en zit de avond al vol? Dan laten we jou dat weten en kun je je vrij snel daarna al inschrijven voor een volgende informatieavond.

Ouders krijgen via een email automatisch een uitnodiging toegestuurd, maar mogen zich natuurlijk ook hier via de website of social media inschrijven. Belangrijk om te benadrukken: ook leerkrachten, familie, vrienden of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom, mits zij zich inschrijven! Deelnemers ontvangen in de week na de informatieavond gratis het e-boek ‘Het Karakter van je Kind’.

waar en wanneer?

De eerstvolgende informatieavond staat gepland op

LET OP! DEZE AVOND IS VOL GEBOEKT!

DINSDAG 3 oktober 2023
19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.15)
LEWINSKI, Sneek (Waterhoenstraat 2)

Wil je er bij zijn? Fantastisch!
Schrijf je dan nu meteen in door op de afbeelding te klikken!

Back To Top