skip to Main Content

JOIN 4
LENNA

Wie is Lenna?

Waarom je eigen talent of passie niet inzetten om een minicursus ontwikkelen? Laagdrempelig, tegen een hele kleine investering waarmee je ook meteen een andere (jonge) vrouw helpt? Te gek toch?! Ja, dat vonden onze meidencoaches ook. Aan de slag! En zo lanceerden we in mei 2021 onze eerste editie van LENNA.

Door mee te doen aan een mini-cursus doe je niet alleen iets voor jezelf, maar ook voor Lenna. LENNA staat symbool voor alle sterke, dappere meiden en (jonge) vrouwen die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken.

 • Omdat ze slachtoffer zijn geworden van geweld of onderdrukking
 • Omdat ze elke dag moeten strijden voor hun rechten
 • Omdat ze alles wat wij als vanzelfsprekend beschouwen moeten missen
 • Omdat ze gevlucht, vernederd, beschadigd of achtergelaten zijn

Of… omdat ze er ALLES aan doen om voor een ánder het verschil te maken. Een lichtpuntje te zijn. Hoe klein dan ook.

Mini yoga cursus van Zesay

De mini-yoga-cursus van Zesay ‘kersteditie’ is gestart met een waanzinnige deelnemerslijst en inmiddels afgerond! Lieve deelnemers: ontzettend bedankt! Zo te gek!!

Je kunt je op dit moment NIET voor deze cursus inschrijven. Maar niet getreurd: dit jaar komen onze meidencoaches met een nieuwe toffe actie voor LENNA.
En in de tussentijd kun je natuurlijk wél altijd blijven doneren! Check dus onze goede doelen hieronder! Via de link doe je gemakkelijk een donatie, al het geld komt ontzettend goed terecht!

online mini-cursus yoga

We openen de cursuspage op dag 1 van de kerstvakantie: 27 december. Waarom?

December is de tijd van donker en licht, van bewustwording en bezinning, van familie, gezelligheid en omkijken naar elkaar. Je leest het: geen beter moment om een mini-cursus yoga te gaan volgen. Jij geeft daarmee bewust aandacht aan jezelf, je werkt aan je lichaamsbewustzijn, ademhaling en focus. Zelfzorg en zelfliefde! Maar daarmee geef je ook aan een ander. Naastenliefde. Een jonge vrouw die wel wat steun kan gebruiken.

Onze meidencoach Zesay neemt je in 5 video’s mee door de basis van yoga. Voorkennis, lenigheid of een kekke legging zijn absoluut niet nodig om mee te doen! Zesay is naast meidencoach bij ECS ook yoga-instructeur en laat jou in deze 5-delige videoserie zien én voelen dat yoga echt voor iedereen is. Ze vertelt over- en neemt je mee in de oorsprong en het doel van yoga, wat je ervoor nodig hebt of juist moet laten, de basishoudingen, ademtechnieken en meer. Super interessant!

Dit is hoe het werkt.

 • Informeer jezelf en kies hieronder je goede doel
 • Doe een donatie van (minimaal) €5 en maak hier een screenshot/foto van als ‘bewijs’
 • Schrijf je nu in voor een mini-e-cursus! Vul je gegevens in, upload je screenshot/foto in het formulier en klik op ‘verzenden’
 • Zie je ‘Bedankt voor je donatie!’ staan? Dan is je formulier succesvol verstuurd!
 • Je ontvangt binnen 3 dagen een mail van Lenna ter bevestiging
 • Een paar dagen voordat de cursus start ontvang je een email met het wachtwoord om toegang te krijgen tot de cursus (na 2 weken vervalt je login-code automatisch)

Zo help jij met je kleine investering jezelf, én haar. Spread the word!

Ps: ondervind je problemen met het inschrijfformulier of heb je andere vragen? Neem dan contact ons op via lenna@expertisecentrumstenekes.nl 

  Ik doneer aan

  kies jouw goede doel

  BECAUSE WE CARRY

  Because We Carry gelooft dat je zelf de verandering moet zijn die je graag ziet in de wereld. Daarom gaan er via Because We Carry wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen.

  Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams van BWC ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen. We houden van daadkrachtige naastenliefde en ons motto is dan ook #‎nietlullenmaarpoetsen.

  Om hun hulp zo relevant en efficiënt mogelijk te laten zijn, bepalen ze ter plekke waar het meeste behoefte aan is. De teams van vrijwilligers zorgen voor hun eigen sponsoring; elke gedoneerde euro komt zo rechtstreeks bij zijn doel terecht.

  Plan NL - Girls First

  Plan komt al jaren op voor de rechten van meisjes. Investeren in meisjes loont: als het goed met ze gaat, profiteert iedereen mee. Want juist meisjes kunnen het verschil maken als ze de kans krijgen om naar school te gaan. Want met een jaar extra onderwijs verdienen zij later 10 – 20 procent meer en besteden van hun inkomen 90 procent aan hun gezin. Plan wil meisjes daarom het gereedschap geven om te leren, voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te kunnen nemen.

  De afgelopen vijf jaar voerde Plan het Girl Power-programma uit in 10 landen: meer dan 1,5 miljoen meisjes ervaren minder fysiek, seksueel en emotioneel geweld. Zij zijn beter in staat om “nee” te zeggen en weten bescherming te vinden als dat nodig is. Toch moet er nog veel meer gebeuren. Meisjes worden wereldwijd nog steeds achtergesteld, gediscrimineerd en blootgesteld aan (seksueel) geweld. Simpelweg omdat ze jong en een meisje zijn.

  Free a girl

  Wereldwijd zitten er 2 miljoen kinderen, met name meisjes, vast in een situatie van seksuele uitbuiting. Ze worden opgesloten en uitgebuit in onder andere bordelen, massagesalons of in garageboxen.

  Free a Girl werkt keihard om deze kinderen te bevrijden en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat degenen die ze uitgebuit hebben daadwerkelijk vervolgd worden, ook in Nederland.
  Hun werkwijze: Bevrijden – acute nazorg – aanpak straffeloosheid – speciale programma’s.

  Doneer of koop een chocoladesleutel in de shop om Free a Girl te steunen.

  Back To Top