skip to Main Content

JOIN 4
LENNA

Wie is Lenna?

Waarom je eigen talent of passie niet inzetten om een minicursus of tof project te ontwikkelen? Laagdrempelig, tegen een hele kleine investering waarmee je meteen een andere (jonge) vrouw helpt? Te gek toch?! Ja, dat vonden onze meidencoaches ook. Aan de slag! En zo lanceerden we in mei 2021 onze eerste editie van LENNA.

Door mee te doen aan een mini-cursus of project doe je niet alleen iets voor jezelf, maar ook voor Lenna. LENNA staat symbool voor alle sterke, dappere meiden en (jonge) vrouwen die wel een lichtpuntje kunnen gebruiken.

 • Omdat ze slachtoffer zijn geworden van geweld of onderdrukking
 • Omdat ze elke dag moeten strijden voor hun rechten
 • Omdat ze alles wat wij als vanzelfsprekend beschouwen moeten missen
 • Omdat ze gevlucht, vernederd, beschadigd of achtergelaten zijn

Of… omdat ze er ALLES aan doen om voor een ánder het verschil te maken. Een lichtpuntje te zijn. Hoe klein dan ook.

Vorige edities

Tijdens de kerstvakantie lanceerden we voor de tweede keer de mini-yoga-cursus van Zesay met een waanzinnige deelnemerslijst! Een verdubbeling ten opzichte van onze eerste LENNA-actie en daar zijn we mega trots op! Er zijn veel donaties binnengekomen bij ‘onze’ goede doelen en dat is waar we het voor doen!

Er stond een hele mooi actie gepland die we op 8 maart, internationale vrouwendag, zouden lanceren. Natuurlijk vonden wij het niet gepast om deze door te laten gaan; alle aandacht naar de slachtoffers en vluchtelingen n.a.v. de oorlog in Oekraïne. Daarom hebben wij alleen actie ondernomen voor déze mensen.

We zijn alweer aan het brainstormen over een nieuwe LENNA actie. Hoe, wat, waar en wanneer? Volg ons op social media en je bent als eerste op de hoogte!

online mini-cursus yoga

We openen de cursuspage op dag 1 van de kerstvakantie: 27 december. Waarom?

December is de tijd van donker en licht, van bewustwording en bezinning, van familie, gezelligheid en omkijken naar elkaar. Je leest het: geen beter moment om een mini-cursus yoga te gaan volgen. Jij geeft daarmee bewust aandacht aan jezelf, je werkt aan je lichaamsbewustzijn, ademhaling en focus. Zelfzorg en zelfliefde! Maar daarmee geef je ook aan een ander. Naastenliefde. Een jonge vrouw die wel wat steun kan gebruiken.

Onze meidencoach Zesay neemt je in 5 video’s mee door de basis van yoga. Voorkennis, lenigheid of een kekke legging zijn absoluut niet nodig om mee te doen! Zesay is naast meidencoach bij ECS ook yoga-instructeur en laat jou in deze 5-delige videoserie zien én voelen dat yoga echt voor iedereen is. Ze vertelt over- en neemt je mee in de oorsprong en het doel van yoga, wat je ervoor nodig hebt of juist moet laten, de basishoudingen, ademtechnieken en meer. Super interessant!

Dit is hoe het werkt.

 • Informeer jezelf en kies hieronder je goede doel
 • Doe een donatie van (minimaal) €5 en maak hier een screenshot/foto van als ‘bewijs’
 • Schrijf je nu in voor een mini-e-cursus! Vul je gegevens in, upload je screenshot/foto in het formulier en klik op ‘verzenden’
 • Zie je ‘Bedankt voor je donatie!’ staan? Dan is je formulier succesvol verstuurd!
 • Je ontvangt binnen 3 dagen een mail van Lenna ter bevestiging
 • Een paar dagen voordat de cursus start ontvang je een email met het wachtwoord om toegang te krijgen tot de cursus (na 2 weken vervalt je login-code automatisch)

Zo help jij met je kleine investering jezelf, én haar. Spread the word!

Ps: ondervind je problemen met het inschrijfformulier of heb je andere vragen? Neem dan contact ons op via lenna@expertisecentrumstenekes.nl 

  Ik doneer aan

  Wij steunen

  BECAUSE WE CARRY

  Because We Carry gelooft dat je zelf de verandering moet zijn die je graag ziet in de wereld. Daarom gaan er via Because We Carry wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen. Samen geven zij gevluchte moeders en hun kinderen steun, hoop en weer levenskracht.

  Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams van BWC ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen. Hun motto: #‎nietlullenmaarpoetsen. Om hun hulp zo relevant en efficiënt mogelijk te laten zijn, bepalen ze ter plekke waar het meeste behoefte aan is. De teams van vrijwilligers zorgen voor hun eigen sponsoring; elke gedoneerde euro komt zo rechtstreeks bij zijn doel terecht.

  Because We Carry heeft 3 belangrijke programma’s dit jaar waar alle aandacht en euro’s naartoe gaan:

  • WE CARRY: liefde en kennis voor zwangeren, mama’s en hun kleintjes
  • NEEDS: door donaties en inzamelingsacties regelen wat op dat moment zó nodig is
  • SPIRIT! De sisterhood waarin vrouwen hun kracht (het)vinden door creatie en groei

  In Athene is SPIRIT! een naaiatelier, op Lesbos wordt ze een enorme moestuin met gevonden diertjes en een keuken (die misschien wel een restaurant wordt) en wie weet wordt SPIRIT! op Samos een banketbakkerij of een hotel… Ontzettend veel mooie ideeën die binnen no-time creatieve concrete plannen worden en waardoor vrouwen weer in hun kracht komen te staan. Daar is geld voor nodig en jij kunt zo je steentje bijdragen. Dus doneer, noteer en inspireer!

  Plan NL - Girls First

  Plan komt al jaren op voor de rechten van meisjes. Investeren in meisjes loont: als het goed met ze gaat, profiteert iedereen mee. Want juist meisjes kunnen het verschil maken als ze de kans krijgen om naar school te gaan. Want met een jaar extra onderwijs verdienen zij later 10 – 20 procent meer en besteden van hun inkomen 90 procent aan hun gezin. Plan wil meisjes daarom het gereedschap geven om te leren, voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te kunnen nemen.

  De afgelopen vijf jaar voerde Plan het Girl Power-programma uit in 10 landen: meer dan 1,5 miljoen meisjes ervaren minder fysiek, seksueel en emotioneel geweld. Zij zijn beter in staat om “nee” te zeggen en weten bescherming te vinden als dat nodig is. Toch moet er nog veel meer gebeuren. Meisjes worden wereldwijd nog steeds achtergesteld, gediscrimineerd en blootgesteld aan (seksueel) geweld. Simpelweg omdat ze jong en een meisje zijn.

  Free a girl

  Wereldwijd zitten er 2 miljoen kinderen, met name meisjes, vast in een situatie van seksuele uitbuiting. Ze worden opgesloten en uitgebuit in onder andere bordelen, massagesalons of in garageboxen.

  Free a Girl werkt keihard om deze kinderen te bevrijden en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat degenen die ze uitgebuit hebben daadwerkelijk vervolgd worden, ook in Nederland.
  Hun werkwijze: Bevrijden – acute nazorg – aanpak straffeloosheid – speciale programma’s.

  Doneer of koop een chocoladesleutel in de shop om Free a Girl te steunen.

  Back To Top