skip to Main Content

KICK
Jongens
Coaching

Leren door dóen

Patronen doorbreken

Onze activiteiten zijn doordacht en divers en variëren naar behoefte van onze cliënt. Hutten bouwen, voetballen, vissen, vuurtje stoken, boogschieten, ontspanningsoefeningen, tekenen, muziek maken.. Al doende komen we tot gesprek en tot de kern.

Blijvende verandering kan pas plaatsvinden wanneer ingeslepen patronen worden doorbroken. Wij werken vanuit de visie dat een sterk lichaamsbewustzijn en een grote dosis zelfkennis onmisbaar zijn in het ontwikkelen van leiderschap en het positief vormgeven van je leven. Wat zijn jouw sterke kanten, je valkuilen, behoeftes en verlangens? In welke patronen blijf jij vervallen?

Jouw toekomstperspectief

Starten in 5 stappen

Samen gaan wij aan de slag met jouw hulpvraag.
Wil je weten hoe wij werken en hoe de aanmeldprocedure en traject verloopt?
In 5 duidelijke stappen gaan we samen van start. Lees er alles over bij ‘Aanpak‘.

Jan Stenekes; bedenker en ontwikkelaar van Jongenscoaching en oprichter van KICK:

“Bewegen, rennen, stoeien, ravotten, op avontuur gaan, buiten zijn, risico’s nemen.. Deze behoeftes van jongens komen vandaag de dag regelmatig in de verdrukking. Daarbij zijn er tegenwoordig steeds minder mannelijke rolmodellen en wordt er steeds vaker met een oordelende vinger naar jongens gewezen: hoe zij zich gedragen blijkt ‘lastig’ te zijn voor de huidige maatschappij. Maar aan wie ligt dat nou eigenlijk? Kan dit de jongens kwalijk genomen worden? 

Buiten spelen, fouten maken, grenzen opzoeken en hier overheen gaan..  Dát is hoe jongens leren. Het is volgens mij de hoogste tijd dat we jongens niet langer afwijzen om hun karakteristieke gedrag maar ze juist in laten zien dat ze het kunnen inzetten om tot echte ontwikkeling te komen! Zodat ze in hun puberteit niet losbarsten in spijbelen, blowen of vechten maar hun ware energie gebruiken voor de werkelijke ontwikkeling van hun zijn”.

Back To Top