skip to Main Content
LEKKER MAKKELIJK

LEKKER MAKKELIJK

“Jij weet precies wat je wilt en krijgt dat ook altijd voor elkaar.” 

Zo, daar stond ik dan. Ietwat verbaasd. Het zou een compliment kunnen zijn maar aan de intonatie kon ik duidelijk horen dat dát niet het geval was.

 

Mijn leven is echt super leuk. Samen met Jan heb ik een liefdevol gezin, een succesvolle praktijk en doe ik echt veel van de dingen die ik graag zou willen doen. Dus inderdaad, ik heb het goed voor elkaar.

Ik zal je vertellen: dit leven is mij in de schoot geworpen. Ik wist namelijk altijd precies wat ik wilde, ik kon voor mezelf opkomen, ik kende mijn grenzen, liet me niet gebruiken en misbruiken, vluchtte nooit in alcohol of drugs, het ging mij financieel altijd voor de wind en in de liefde trouwens ook. Of… toch niet?

Mijn leven is behoorlijk turbulent geweest. Op een dag, in de maand maart 2002, nam ik een besluit: Ik wil dit leven leven en er alles uit halen. Het ging toen slecht, erg slecht. Dat besluit is van levensbelang geweest. Met horten en stoten, vallen en opstaan, pieken en dalen ben ik gaan bouwen aan mezelf en mijn leven. Langzaam maar zeker leerde ik mijzelf kennen en nam mijn bewustzijn toe. Boeken, opleidingen, therapeuten, Jan en mijn kinderen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan dat bewustzijn. Het maakte mij sterker, het leerde me hoe ik kon manifesteren, hoe ik weer kon dromen en hoe ze te realiseren. Het zorgde ervoor dat ik  mijn grenzen leerde herkennen en ze kon aangeven. Ik leerde gevoelens en emoties voelen en ermee te dealen in plaats van te vermijden, verdoven en verhullen. Ik werd zekerder van wat ik wilde bijdragen aan de wereld en kon dat vorm geven. Ik leerde over de liefde op een gezonde manier en kon er vol overgave JA tegen zeggen.

Als ik achterom kijk is het het allemaal waard geweest. Alle ervaringen die ik in mijn leven heb gehad, de gelukkige en de helse momenten. Ze hebben mij gevormd en gebracht waar ik nu sta.

Ietwat onzeker, met een glimlach én een middelvinger schrijf ik deze blog.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top