skip to Main Content
KARAOKE

KARAOKE

Bloemetjes op tafel, houtkachel aan, spullen die klaar staan en wij kijken elkaar glimlachend aan. Ik ben hier samen met twee van mijn meidencoaches op ‘t Flinkeboskje. We wachten op 8 jonge vrouwen, die 3 dagen met ons gaan doorbrengen. Iedere ‘Meiden met een Missie’ is een bijzondere reis, zowel voor de jonge vrouwen als voor ons.

Het is aan het begin van de avond wanneer de jonge vrouwen binnenstappen. We beginnen met kennismaken. Het begin is ongemakkelijk. Sommige meiden blijken elkaar te kennen van vroeger, sommige voelen zich een vreemde eend in de bijt, sommige hebben meteen een klik. Die avond gaan we meteen aan de slag met oefeningen. De oefeningen geven inzicht in hun levensgeschiedenis, hun patronen die daaruit zijn ontstaan en de maskers die ze opgezet hebben om zich staande te kunnen houden. Langzaam ontdekken ze meer van zichzelf en elkaar. De deur naar hun binnenkant wordt vanavond op een kier gezet.

 

De volgende ochtend ontbijten we met z’n allen. Als we starten en even checken hoe het gaat zit iedereen er goed bij. Goed en een beetje gespannen voor wat er komen gaat. Vandaag zetten we de deur naar hun binnenwereld verder open. Ze krijgen de uitnodiging om tevoorschijn te komen, met alles wat er is; pijn, verdriet, boosheid, kracht, moed en doorzettingsvermogen.

Ongelooflijk wat een moed.

Ik ben altijd zo dankbaar dat ik hun proces mag aanschouwen. Deze jonge vrouwen twijfelen namelijk niet tijdens deze drie dagen. Bij elke oefening halen ze het onderste uit de kan, elke kans om zichzelf te helen grijpen ze aan. Ze gaan voorbij aan meningen en oordelen van anderen. Ze steunen elkaar en er groeit een onderling groot vertrouwen. Ze zijn in staat om elkaar ervaringen te gunnen, om elkaar aan te moedigen, elkaar te troosten in de worstelingen naar hun eigen vrijheid. Deze dag is ongelooflijk intens.

Die avond mogen wij getuigen zijn van onze eigen ‘de beste zangers’. Eerlijk gezegd dacht ik eerst dat ze een grapje maakte… maar niets is minder waar. De laptop wordt aangesloten op de box, de afstandsbediening wordt microfoon en één voor één nemen ze hun plek in. De meest prachtige stemmen klinken door de ruimte. Diep geraakt en natuurlijk een traantje wegpinkend sluiten we de avond af.

 

Als je denkt dat je alles gehad hebt… komt dag 3.

Voor deze jonge vrouwen, die al een intens proces hebben doorlopen werd dag 3 de klap op de vuurpijl. Er werd Ja gezegd tegen het leven, er werd troost gezocht, er werd een plek ingenomen, er werd een masker afgedaan, er werd vriendschap gesloten, er werd initiatief genomen, er werd een hart geopend, er ging liefde stromen.

BAM, ze hebben het geflikt. Ontroerd, met diep respect en supertrots schrijf ik deze blog.
Meiden met een Missie, september 2020

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top