skip to Main Content

JONGENS
COACHING

individueel coachingstraject

Zie je je zoon worstelen met zichzelf? Of ben jij zélf juist degene die graag zou willen dat iemand een tijdje met je meeloopt, zodat je weer vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaat?

Iedere jongen loopt wel eens vast en elke ouder of verzorger zit wel eens met z’n handen in het haar. In elke fase van je leven kun je te maken krijgen met dilemma’s, gevoelens of situaties waar je zelf niet goed weet mee om te gaan. Wij van KICK zijn gespecialiseerd in het begeleiden van jongens in de leeftijd van 7 tot 27 jaar en onze aanpak blijkt keer op keer succesvol.

aan de slag met jóuw hulpvraag

De hulpvragen die wij krijgen variëren enorm. Jongens met faalangst, onverschillige of gedemotiveerde schoolverlaters, jongens die niet goed om weten te gaan met bijvoorbeeld verlies, rouw of (vecht)scheidingen of jongvolwassen mannen die kampen met verslaving en/of agressie..

Jongens, wij zijn er voor jullie! Door- en tijdens het doen van fysieke oefeningen komen we tot gesprek en gaan we doelgericht en actief aan de slag met jóuw hulpvraag.

Zo doen we dat.

de kick-start-lijst

Vanaf het eerste begin neemt KICK je bij de hand. Hoe? Zodra je je hebt aangemeld bij KICK kun je je inschrijven voor de KICK-Start-Lijst: drie maanden lang wekelijkse een email van je coach met daarin een filmpje, een e-boek of informatie-sheets. Zo gaan we er samen voor zorgen dat er tot de start van de 1-op-1 coaching al sprongen kunnen worden gemaakt. Tijdens deze periode, dus voorafgaand aan de 1-op-1 coaching, is jouw coach al bereikbaar voor jouw vragen via mail, app of telefoon.

Belangrijk: Na aanmelding plannen we een oriëntatiegesprek in. We streven ernaar om dit binnen 2 tot 3 weken na aanmelding te laten plaatsvinden. Wanneer het 1-op-1 traject precies start is afhankelijk van de beschikbaarheid van de coach.

we gaan van start!

We zien elkaar buiten, in de meeste gevallen in het Burgemeester Rasterhoffpark in Sneek. Afhankelijk van je hulpvraag en situatie zien we elkaar één of twee keer per week. De coaching sessies duren gemiddeld zo’n 75 – 90 minuten. Wat we doen tijdens onze sessies? Dat stemmen we samen af. Onze activiteiten zijn divers en doordacht, afgestemd op JOU en JOUW hulpvraag. Dus het kan zijn dat we een balletje trappen, maar ook vissen, boogschieten en bijvoorbeeld boksen behoren tot mogelijke activiteiten.

16+? Unieke kans.

Het kan zo zijn dat jouw coach je uitnodigt om tijdens je traject mee op BIVAK te gaan. Waarom? Om jouw persoonlijke doelen te behalen is het nodig om duidelijk voor ogen te hebben wat je wilt bereiken. Daar is bewustzijn, zelfkennis en leiderschap voor nodig. Tijdens de BIVAK leer en ervaar je hoe jij in elkaar steekt. Karakter, gedragspatronen, je sterke kanten en je valkuilen. Wat belemmert jou en wat is juist helpend? Wat zijn jouw thema’s? Als je terug gaat naar jouw kern, wat doet er dan écht toe? Samen brengen we dit in kaart.

Wij weten uit ervaring dat jij, door aan de BIVAK deel te nemen, een boost krijgt. Positiviteit en energie. BAM. Een machtige belevenis. Daarnaast gaan alle kennis en ervaringen die je tijdens deze dagen opdoet ècht een verschil maken in jouw traject en nog lange tijd daarna. Jij én je ouders/begeleiders krijgen tijdens en na deelname tools en adviezen waar je thuis en op school ook mee aan de slag kunt. Zodat jij een machtige extra sprong maakt in jouw traject. Deze kennis en ervaring(en) zul je je hele leven in kunnen zetten.

Als ouders hebben wij eigenlijk nog meer dan hem geleerd: wat voor hem werkt en hoe we moeten ingrijpen wanneer het mis gaat.

ouders van J

Wij kijken terug op een zeer prettige ervaring. Fijn om als ouders zo betrokken te worden.

Ouders van jongen van 9

Ik ben gestart met een nieuwe opleiding en heb tijdens de kennismaking dingen gedaan zoals ik die met mijn coach had besproken. Dat heeft echt een verschil gemaakt.

L, 16 jaar

Ik heb meer zelfvertrouwen en meer inzicht gekregen in hoe ik in bepaalde situaties moet handelen.

Jongen, 12 jaar
Back To Top